תהליכי היצירה, החל מהרעיון הראשוני דרך חומרי הגלם ועד למוצר הסופי, תמיד עניינו אותנו כיוצרות. בעינינו, רגע הקסם שבו רעיון מופשט פוגש חומר והופך לפריט עיצוב נחשק. לעיתים התהליך הזה מיידי וברור, ואילו בפעמים אחרות המסע ארוך ואף רצוף קשיים. אך הדרך היצירתית של בעלי מלאכה, מעצבים ויוצרים ממשיכה לעורר בעינינו השראה ליצירה.
לכן נהננו לבקר בשבוע שעבר בתערוכת עיצוב תכשיטים בלונדון המציגה קבוצה של מעצבים מקומיים וחושפת את תהליך היצירה שלהם. התערוכה הייחודית כוללת לא רק את התכשיטים עצמם אלא גם דגמים של שולחנות העבודה והסדנאות של המעצבים שיצרו אותם. כך המבקרים יכולים לראות אילו רעיונות ויזואליים, דימויים, חפצים וחומרים השפיעו על האומן ליצירת התכשיט.
למרות שהנושא של התערוכה הוא לונדון כעיר של יצירה ועיצוב, רבים מהמעצבים הצעירים שבתערוכה הושפעו בעבודתם מעולם הטבע. אין ספק שהטבע מגלם בתוכו אוצר של רעיונות ליצירה, אך הפעם נראה שבחלק מהתכשיטים היה ניסיון להעתיק את הטבע לתוך החומר ממש, כמו למשל בטבעות זהב שנוצקו בצורת מלתעות של חיה, או טבעת שעליה נחה ציפור אמיתית למראה. גם ענק בצורת חוליות עמוד שדרה, וטבעת מורכבת בהשראת חרק מלא מחושים וכנפיים מדגישים את יופיו של הטבע כמקור השראה. אפילו לשלשלת ציפורים מצאה את דרכה לתערוכה בדמות סיכת אבנים יקרות שעוצבה בהשראתה.
ההיבט המוצלח ביותר בתערוכה היה לטעמנו תצוגת הסדנאות של המעצבים. הרישומים הראשוניים, אוספי החפצים, כלי העבודה וחומרי הגלם שהוצגו על שולחנות בתוך ארונות זכוכית כראוי לפריט מוזיאוני, העשירו את התכשיטים במשמעות וגם סיפרו משהו על ההיסטוריה הקטנה שלהם ועל המסע שעשו המעצבים מהרעיון הראשוני אל המוצר הסופי.
יפה לראות שהעיר לונדון תומכת במעצבים הצעירים שלה. המוזיאון של לונדון בו הוצגה התערוכה מסתמן כמקום ששווה ביקור למי שמתעניין ביצירה לונדונית. במקביל לתערוכה הזו הוצגו בו תערוכות על ההיסטוריה של החליפה הגברית, ועל תכשיטים עתיקים שיצר צורף לונדוני בתקופה המלכה אליזבת הראשונה. הביקור בשלוש התערוכות סיפק תמונה מעניינת של היצירה בעיר לאורך מאות השנים האחרונות, והראה את חשיבותה של מלאכת היד והאומנות לחיים התרבותיים והכלכליים של העיר.
מדהים כתבה נפלאה אור ואילנה יקרות אני עוקבת אחריכם בקפידה ונהנית מכל מילה ושורה ,,,,,,,,,,,
אהבתיאהבתי
פינגבק: מסע אל האטלייה |·