מסע בארון הבגדים אחרי שנה וחצי

תל אביב, אוקטובר 2021

בארונות שלנו שמורים בגדים, בגדים אהובים שנאספו במהלך השנים. אוסף בגדים עשויים מבדים איכותיים וטבעיים שעוטפים ביום יום ומענקים שלווה ונוחות.

עם הבגדים הללו יש לנו מערכת יחסים ארוכת שנים. בחורף, בקיץ, בשעות העבודה או בחופשה הם לא מאכזבים ומשרתים אותנו נאמנה. בין הבדים מסתתרים זכרונות של רגעים נפלאים שחווינו כשלבשנו אותם, מעילים שהגנו מקור בפריס או בלונדון, או שמלת משי שנלבשה במסיבה משפחתית לא נשכחת. 

כמו כל נכס גם הבגדים הללו זוכים לטיפול ולתחזוקה יום יומית כמו שכתבנו כאן . כך הם נשמרים רעננים ואיכותיים גם אם מלאו להם עשרים או עשרים וחמש שנים.

והנה הגיעה המגיפה וכמו שקרה להרבה מאיתנו הבגדים בארונות “קפאו”, לא נלבשו לעבודה כי ממילא עבדנו מהבית ונשארנו בפיג׳מה, חלוק או בטרנינג, מקסימום לשיחת הזום לבשנו חולצה ואת המכנסיים לא רואים. לא נסענו שוב לפריס או ללונדון וגם המעילים נותרו זנוחים במקומם ,שמלת המשי נותרה עזובה כי גם למסיבות לא הלכנו.

ובארון שלנו שנותר סגור התפתחה לחות. הרי הארון נמצא בעיר לחה במרחק הליכה מהים, החורף הגיע ואיתו הסגר, ואחריו גם הקיץ הגיע והארון עדיין סגור. הבגדים קפואים על מקומם. ועוד חורף הגיע וגם הוא עבר וכך חלפו להם 580 ימים שהבגדים ננטשו בארון. לא עוד תחזוקה או איוורור. כך באין מפריע הארון החל להעלות עובש, שחיכה לנו, למרבה עוגמת הנפש, כשפתחנו את הדלתות. הבגדים אוהבים שלובשים אותם, שיוצאים איתם מהבית ומשתמשים בהם, ואולי זו נקמתם.

אולי יש כאלו שהיו פשוט זורקים את הבגדים הללו בעיקר מקטרוני עור עם פטריות עובש. אבל אצלנו זו לא אופציה, כי בין המקטורנים הללו יש מודלים מיוחדים או פריטים שגילם מתקרב לשלושים, שהפעו לחלק ממרקם החיים שלנו. אי אפשר לוותר עליהם. נאלצנו לחפש פתרון, ויצרנו מתכון להתמודדות עם מקרים קשים ומדאיגים של ׳משברון בארון׳. 

ראשית, כדאי לקנות בגדים באיכות מעולה שניתן לכבס ולצפות לתוצאה טובה.

שנית, רצוי לפנות יום לטיפול בבגדים שנפגעו, בסבלנות ותשומת לב.

יש להפריד צבעים: מקטורנים מעור אפשר ממש לכבס במכונת הכביסה וכך להציל אותם מאבדון. צריך לכבס כל צבע עור בנפרד:שחור, חום או מוקה. כך הצבע הכהה לא יכתים את העור הבהיר. אנחנו ממליצות לכבס את העור בכביסה עדינה, (כביסת יד או משי) בטמפרטורה קרה עם מעט נוזל כביסה אורגני. בתום הכביסה אפשר לעשות סחיטה מינימלית וייבוש במכונת יבוש קרה עד שהבגד נותר מעט לח אבל לא יבש ממש.

אפשר לתלות על קולב עבה (או לתמוך בכתפיים עם ספוג) ולתלות מול חלון באוויר הפתוח אבל לא בשמש. כשהעור יבש אפשר לגהץ מעט את הבטנה הפנימית. אפשר גם לגהץ מעט את העור עם פיסת בד מעליו, כדי שהמגהץ לא יהיה במגע ישיר עם העור.

כשהעור יבש ניתן לרכך אותו באמצעות קרם פנים לא יקר, למשל אפילו קרם ניבאה. מספיגים פיסת צמר גפן או ספוגית בקרם ומושחים את העור בקרם עד שהוא נספג. הפעולה תחזיר לעור את הברק והגמישות, והז׳קט יראה שוב רענן ונקי ללא זכר לעובש.

8 תגובות ל-“מסע בארון הבגדים אחרי שנה וחצי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s