איטליה, דצמבר 2020.
יצאנו אל הגן, אויר הבוקר רענן ופריך. הלילות הקרים הקפיאו את שיחי הורדים והם התכנסו להם לשנת החורף הרגועה. אספנו את פרחי הורד האחרונים שפרחו בגן וסדרנו אותם באגרטל במטבח החמים. ורד בגוון סגול עם ניחוח עדין ועלי כותרת צפופים ודקים שמדמים בד פליסה משך את העין במיוחד. הורד על שמו של מעצב האופנה האיטלקי רוברטו קפוצ׳י, הוא חלק מאוסף הוורדים האיטלקיים שלנו.

אולי זה מקרי שהורד האחרון פרח ביום ההולדת של המעצב שחוגג השבוע תשעים שנים.
קאפוצ׳י נולד ברומא והתחיל את דרכו בשנת 1951 כשהשתתף בשבוע האופנה הראשון באיטליה שאירגן הרוזן ג׳יובאני באטיסטי בוילה שלו בפירנצה.

קאפוצ׳י ביסס את מעמדו באופנת הקוטור ברומא ואף הקים סטודיו בפריס בשנות השישים ברחוב קמבון 4 סמוך לסטודיו המיתולוגי של שאנל. היצירות שלו מתאפיינות בפנטזיה דמיונית, בדרמה צבעונית אותה הוא יוצר ממטרים רבים של משי טאפטה עשוי פליסה. הוא נהג להציג את אוספיו בשבוע אופנת הקוטור של רומא עד שנת 1980 אז פרש מאיגוד האופנה וסגר את הסטודיו ברומא, צעד שאותו הסביר ברצון שלו לעבוד באופן חופשי ללא לחצים והתחייבויות הנובעות מלוח הזמנים של התצוגות וסיקור המדיה. יכול להיות שגם ראייה מפוכחת של העתיד והתמסחרות בתי האופנה (המוכרת לנו היום) היתה גורם בהחלטה שלו. מאז קאפוצ׳י ממשיך לעשות את מה שהוא אוהב: לצייר את הרעיונות והפנטסיות שלו ללא מחשבה פרקטית בהכרח. הוא מציג את היצירות שלו המפוסלות בבד במוזאונים באיטליה ובעולם, במקביל הקים קרן ומוזאון שבו מוצגות עבודותיו בפירנצה .
הקיץ בעקבות הקורונה התקיימו באיטליה רק מעט אירועי תרבות ופסטיבלים. אבל היו גם כמה יוצאי דופן יחודיים כמו הפקת בלט יצירתית, Le creature di prometeo; עם מוזיקה של בטהובן ותלבושות הרקדנים – כולם גברים – בהשראת היצירות של קאפוצ׳י. הערב המרהיב ביופיו התקיים תחת כיפת השמיים ולפי הנחיות הבריאות המחמירות.
גם אנחנו הינו בהופעה החד פעמית הזו בנוכחות המעצב, ואנו משתפות אתכם בצילומים מערב שהוא יצירת אמנות שבה ציורים הפכו לתלבושות מרשימות ומקוריות, ובתוכן נעו הרקדנים כמו מין יצורים פנטסטיים מעולם אחר, עולם של דמיון, צבע, ונפח, שאינם מצייתים למבנה הגוף או לטרנד האופנה.
צילומים: אילנה אפרתי.
פינגבק: עשור של מסעות | מסעות בגארדרובה·