לונדון, אוקטובר 2019
פעם בשנה יש סתיו בלונדון והוא יפה במיוחד. לא כדאי לפספס את החודש היפיפה של השלכת, את צבעי האוכר העשירים ואת מנעד הטונים הנע בין ירוק לאדום שרוף של עצי הפארק המשירים עכשיו את עליהם, את רישרוש העלים הפריכים הנשברים תחת רגלי הצועדים על מדרכות העיר ואת האויר הקריר והרענן שאחרי גשם קל מעלה ניחוח עז של צמחים.
אנחנו נוהגות לשוטט בפארקים ומשתדלות לחצות את העיר בין מקום למקום בשבילי עפר פתוחים החוצים כרי דשא ירוקים ועצומים. ההליכה האיטית בין העצים העבותים משכיחה את שאון העיר, את צפיפות התחבורה הבלתי אפשרית והפקקים הבלתי נסבלים (חלקם נובעים מהפגנות השבועיות הקוראות למודעות לשינויי האקלים ויוצרות פקקים המעלים את זיהום האויר) ההליכה בגנים מחדירה מחדש חמצן לריאות וירוק לעיניים.
החיבור הזה בין שפע הטבע והצמחייה שלא פעם היא פשוט טבעית ללא גינון ביחד עם עיר תוססת ואנרגטית מלהיב ומרגש.
עבורנו נוכחות הטבע ושינויי העונות מורגשים באופן משמעותי בלונדון. למרות זה הופתענו מהצהרת ראש העיר לאחרונה שבכל שנה לונדון מאבדת שטח ירוק בגודל ההייד פארק רק מפני שהתושבים מעדיפים לרצף את חצרות המבנים והבתים על פני טיפוח גינות ירוקות . בהחלט חומר למחשבה לעיר כמו תל אביב שבה כל גינה פרטית או ציבורית מרוצפת באריחים תעשייתיים ומכוערים. עודף הריצוף כידוע חוסם את חילחול מי הגשמים לאדמה ומקטין את שטח הצמחיה החשוב בסביבה האורבנית.
בכל יום שישי בשנה האחרונה מפגינים רבים מקיימים הפגנות מחאה, בעקבות גרטה הנערה השבדית שנלחמת לשכנע את דעת הקהל בחשיבות השינוי שמתבקש לאור שינויי האקלים העולמיים והנזקים הנגרמים וימשיכו להיגרם ללא שינויי מידניות רדיקלי.
גם שבוע האופנה של לונדון שהסתיים לא מכבר ספג ביקורת מצד המפגינים שקיימו ׳צעדת לוויה׳ וקראו לביטול האירוע במתכונתו הנוכחית, בגלל משמעות הפגיעה בסביבה על ידי תעשיית האופנה, כמו שכבר כתבנו כאן. תעשיית האופנה המודרנית היא גורם הזיהום השני בהשפעתו ההרסנית על הטבע.
ההמלצה של ׳מסעות׳ למבקרים בלונדון היא לנסות לפקוד פחות את חנויות האופנה המהירה והמזהמת השוכנות ברחובות המרכזיים עתירי זיהום האויר ובזמן שמתפנה לתכננן ביקור יומי בגנים ובפארקים הירוקים של לונדון. הגנים האלו הרבה יותר יחודיים ללונדון מעוד חנות רשת שרואים בכל עיר בעולם.
צילומים: אילנה אפרתי, כל הזכויות שמורות.
Cara…… hai ragione
אהבתיאהבתי