מסע לסידני

סידני, אפריל 2015

למרות הבדלי הגודל והמיקום הגיאוגרפי, יש בסידני אווירה כמעט תל אביבית. משהו בגישה הנינוחה של האנשים, במגוון המסעדות ובבתי הקפה, ובמזג האוויר הנינוח מזכיר את החיים התל אביבים המוכרים לנו. רוח הסתיו כבר נושבת במפרץ הכחול (פה העונות הפוכות, כמובן). מחר יתחיל בעיר שבוע האופנה, וכל העיתונים כבר מלאים בכתבות על המעצבים המקומיים שיציגו את אוספי האביב הבא. חנויות המעצבים והמוזיאונים מתחדשים בתערוכות על עיצוב לרגל המאורע. בינתיים, סצנת האופנה המקומית לא הרשימה אותנו ביצירתיות יוצאת דופן. אבל התרבות המקומית, המשלבת סגנון בריטי עם מרכיבים אסייתיים ואבוריג'ינים עשויה עוד להפתיע. בשנים האחרונות האוסטרלים מתלהבים במיוחד מהתרבות הילידית, שהם עזרו לחסל במאתיים השנים מאז הגעתם אל האי. אמנות, עיצוב ויצירה אבוריג'ינית מוצגים במוזיאונים וזוכים לכבוד הראוי. בעינינו, דווקא השילוב הזה בין התרבות המקומית הותיקה והסגנון המערבי של האוסטרלים מעורר השראה ועניין.

P1310306

אחד המוזיאונים המעניינים בעיר ממוקם בתחנת כוח ישנה ליד הנמל. פעם זה היה מוזיאון המדע, ואילו בשנים האחרונות, אולי בהשראת טרנדים עולמיים, הוא הפך למוזיאון לעיצוב. עכשיו מוצגות בו ארבע תערוכות מעניינות שסוקרות היבטים שונים בעיצוב האוסטרלי העכשווי וההיסטורי. התערוכה המעניינת ביותר התמקדה בהיסטוריה של התכשיטים ברחבי העולם. זו הייתה אחת התערוכות העשירות והמוצלחות שראינו. נקודת האור העיקרית בתערוכה היו התכשיטים האבוריג'ינים מאוסטרליה, ניו זילנד, פפואה גינאה החדשה ועוד מקומות רחוקים בדרום כדור הארץ. היכולות הטכניות, הדימיון והחומרים המדהימים של מעצבי התכשיטים האבוריג'ינים לפני מאתיים שנה ויותר מעוררים הערכה. בנוסף, הוצגו בתערוכה יצירות מרשימות עכשויות של אוסטרליים שהשתמשו בחומרי הגלם היוקרתיים המקומיים ליצירת תכשיטים בסגנון חדש.

IS-3287-0006

Bracelet 'Java-la-Grande. India, Goa, Indo-Portuguese, circa second quarter of the 16th century', silver-gilt wire / paint / iron / plastic / wood, designed and made by Robert Baines, Melbourne, Victoria, Australia, 2004-2005.

'Tiara', aluminium, tin, by Fiona Hall, Sydney, Australia, early 1990s shot in the Powerhouse Museum Photography Studio on 10th February 2014 by Geoff Friend for the 'Jewellery in Australia' exhibition.

'Tiara', aluminium, tin, by Fiona Hall, Sydney, Australia, early 1990s shot in the Powerhouse Museum Photography Studio on 10th February 2014 by Geoff Friend for the 'Jewellery in Australia' exhibition.

necklace

Neckpiece 'Red Drop', stained wood, Liv Blåvarp, Norway, 2012.

her-majestys-diamond-wattle-brooch

her majestys diamond wattle brooch

תערוכה נוספת וקטנה יותר התמקדה בארבע מערכות לבוש שעוצבו על ידי סטודנטים לעיצוב אופנה בארבע מכללות שונות בסידני. מקורות ההשראה לדגמים נעו בין קאפקייקס ליוקו אונו.

Vanessa_Emirian_Circulate_5 Mat Lee 2 Mat Lee 1 Leah Williams 2

תערוכת האופנה השנייה הייתה גדולה ועשירה יותר, ונאצרה על ידי מוזיאון ויקטוריה ואלברט בלונדון. התערוכה סוקרת את ההיסטוריה של ההלבשה התחתונה, ומציגה מגוון רחב של מלבושים מתקופות שונות, מימי המלכה ויקטוריה ועד ימינו. גם היצירות האוסטרליות קיבלו תשומת לב, והוכיחו את המקורות הבריטיים והשמרניים של המתיישבים הראשונים. מעניין שברחבי העולם, בלונדון וגם בפאריז, מוצגות או הוצגו לא מזמן תערוכות על הלבשה תחתונה, שבוודאי משמשות מוקד חשוב למשיכת קהל למוזיאונים לעיצוב.

ID58 Utility Corselette

ID35 Corset

00560634

לבסוף התערוכה הרביעית הציגה את אוסף הנעלים העשיר של המוזיאון. מגוון הנעליים היה עצום ממש, והן הוצגו בארונות זכוכית גדולים. לעיתים רחוקות תערוכת מוזיאון מציגה ממש את כל אוסף הנעליים שנאגר במחסנים, וזו הייתה הזדמנות טובה לראות את התפתחות ההנעלה האוסטרלית מימי המתיישבים הראשונים בסוף המאה ה-18 ועד היום.

shoes P1310278 P1310281

המשכנו את המסע שלנו ברחבי העיר, אל הטבע הפראי, ואל החופים שמעבר למפרץ הכחול והיפה.

P1310330

P1310356צילומים: אור רוזנבוים ומוזיאון תחנת הכוח בסידני.

 

2 תגובות ל-“מסע לסידני

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s