הקיץ כבר כאן. צריך להתרגל לחום, ללחות ולתלונות המלווים את הקיץ המקומי הארוך והצהוב. אולם בשבוע שחלף ציינו ברחבי העולם את היום הארוך בשנה, שהוא גם יום אמצע הקיץ (Midsummer). הקיץ זה עתה החל, ומחציתו כבר חלפה. מעתה ואילך הימים ילכו ויתקצרו, הלילות החמים יתארכו.
בחמישה עשר באוגוסט חוגגים באיטליה את פראגוסטו, (Ferragosto) חגיגה שמקורה בימי הקיסר הרומי אוגוסטוס, וכיום הפכה לחג קתולי שבו נהוג לצאת אל הטבע ולסעוד תחת כיפת השמים. מלבד סוף עונת החקלאות, פראגוסטו מסמן גם את סוף הקיץ, ותחילת הסתיו האיטלקי הארוך. גם אם ימי שרב אקראיים עוד יחממו את האדמה, הקיץ תם, כל כך מוקדם, באמצע אוגוסט. רוחות קרירות כבר מאווררות את הנוף.
ואצלנו הקיץ נדיב יותר, ונמשך עוד אחרי אמצע אוגוסט לפחות חודשיים נוספים, עד אמצע אוקטובר. בינתיים נביט בגוונים הסגולים השרופים של הקיץ, בתאנים הבשלות ובארטישוקים אפופי החום, שיעלו באפנו ניחוח קייצי אמיתי.